Το Θέατρο Αριστοτέλειον

Λίγα λόγια για εμάς...

Λίγα λόγια για εμάς


Αριστοτέλειον…. Ένας πόλος πολιτισμού, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης. Στην Εθνικής Αμύνης 2 ακριβώς απέναντι από το Λευκό Πύργο, στο εμβληματικό κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 1967, ως κινηματογράφος.

Το 2000 πέρασε στα χέρια της οικογένειας Γισγάκη και από τότε έως σήμερα, 16 χρόνια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα θεατρικά δρώμενα της χώρας.

Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου έχουν καταθέσει την ψυχή τους πάνω στην σκηνή, έχουν χαρίσει απλόχερα στιγμές γέλιου και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Ονόματα αμέτρητα, παραστάσεις αναρίθμητες.

Φέτος η δράση και οι στόχοι του μεγάλωσαν. Η οικογένεια Γισγάκη επιχειρεί το νέο της βήμα στον καλλιτεχνικό χώρο, με την εταιρεία παραγωγής ΘΕΑ.ΜΑ. (θέατρα Μακεδονίας), που «γεννήθηκε» το περασμένο καλοκαίρι. Στόχος της η προσφορά ποιοτικών παραστάσεων, για όλες τις ηλικίες αλλά και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Το θέατρο Αριστοτέλειον με 744 θέσεις πλημμυρίζει καθημερινά από μαθητές που απολαμβάνουν τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στο θεατρικό εργαστήρι, που λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία, οι μικροί φίλοι του θεάτρου εκπαιδεύονται μέσα από την τέχνη.

Φωτογραφικό Υλικό


error: Content is protected !!